Yükleniyor...

DEPO İZOLASYON , DEPO KAPLAMA

        SU DEPOSU YALITIM İÇİN KAPLAMA YAPILMASI
Su Deposu yalıtımı, özellikle paslanmış, korozyona uğramış depoların yenilenmesi, su kaçaklarının giderilmesi deponun içme suyuna uygun hale getirilmesi ve benzeri nedenler ile yapılır.

Depo çeşidine göre uygulamalar farklılık gösterir. Su deposu çeşitleri üretim malzemesine göre şu şekildedir:

1.    Metal Su Depoları (Paslanmaz Sac, Galvaniz Sac, Boyalı Sac )
2.    Beton su deposu ( İç kısmı boyalı, fayans veya kaplamalı çeşitler )
3.    Plastik su depoları 
4.    GRP , Polyester gibi kompozit su depoları

       
       
SU DEPOSU İZOLASYON YÖNTEMLERİ

Su depoları, su yalıtımı malzemeleri türlerine göre yöntemler şunlardır:

1.    Poliüretan esaslı sürme veya püskürtme kaplamalar: 

Metal ve beton depolarda kullanılır. Ekonomiktir. Sürme usulü yapılabilir. Özel boya makineleri ile uygulanabilir.

 
2.    Polyurea kaplamalar:
 Özel makineler ile A-B bileşenlerden oluşan hammadde varillerinden, varil pompaları ile çekilerek, püskürtme şeklinde uygulanan çok özel bir yöntemdir. Pahalı ve uzun ömürlü bir seçenektir.Tüm depo tiplerinde kullanılır.
    

 


3.    Çimento esaslı sürme ya da püskürtme yöntemli sistemler: 
Beton depolara uygulanır. Birçok markanın birçok ürünü vardır. Genelde astar, ara kat ve son kat malzemelerden oluşur. 
  

 


4.    EPDM veya PVC membran benzeri kaynaklı sistemler:

Belli kalınlıkta ve nitelikte membran malzeme, plastik kaynak makineleri ile eklenerek genelde beton depo kaplamasında kullanılır. İçi gergi ile dolu veya girift depolar için sağlıklı uygulanamaz. Genelde açık ve havuz türü büyük depolar için kullanılır.
                                            
                                            

Firmamızın kullandığı su deposu izolasyon – kaplama malzemelerinin tamamının içme suyu uygunluk belgeleri, uluslararası sertifikaları vardır. Uygulama yaptığımız depo sayısı 5000 adet üzeridir.Hurdaya ayrılacak seviyede depoları temizleyip kaplayıp kullanılabilir hale getiriyoruz. Örnek uygulamalar ve resimleri , referanslar linkimizden inceleyebilirsiniz : http://www.mek-ser.com/referanslar
                
 
                                    
SU DEPOSU YALITIM YAPIMINA NEDEN İHTİYAÇ DUYULUR?

   Su depoları izolasyonu için kaplama, aşağıdaki belli başlı nedenlerden dolayı yapılır: 

•    Metal depolar içerisinde bulunan niteliksiz sular ve kimyasallar nedeni ile korozyona uğrarlar. Bu korozyon neticesinde, yüzeylerde incelmeler, aşınmalar hatta delinmeler oluşabilir.

 

Bu durumda, depoyu tamamen değiştirmek yerine kaplama yapılarak kullanımına devam edilebilir. Korozyona uğrayan kısımlar temizlenir ve tamir edilir. Daha sonra uygun kaplama uygulanır.

•    Özellikle modüler depolarda korozyon sonucu depo gergileri kopar ve depolar patlayabilir. Bu durumda iş kazaları ortaya çıkabilir. Pompa ve elektrikli ekipmanlar  bozulup arızalanabilir. 

 


•    Metal depolarda, galvaniz veya siyah sacdan imal depo türleri içme suyuna uygun değildir. Kaplanarak uygun hale getirilebilir. 


•    Beton depolarda ise, betonun, fayansın, derz dolguların içme suyuna uygun olmadığı malumdur. Ayrıca beton yüzey emdiği sıvı ile zaman içerisinde tahribata uğrayacaktır. Kaplama yapılarak hem bu yüzeyler içme suyuna uygun, hijyenik hale getirilir, hem kullanım ömrü uzatılmış olur.
•    Paslanmaz depolarda zaman içinde korozyon oluşabilir. 316 ve 304 paslanmazdan imal depoların korozyona uğraması pek bilinen bir durum değildir. Fakat uygun olumsuz şartlarda paslanmaz çelikte korozyona uğrar. Özellikle kloru yüksek sular ve tuzlu sular paslanmaz sacı çabuk çürütür. Bu durumda özel astarlar ile sıvı membran kaplamalar yapılarak su depoları uygun hale getirilir.
•    Özellikle beton depolarda su kaçağı için yalıtım yapmak gerekebilir.
 
                 

                         MEKSER MÜHENDİSLİK SU DEPOSU İZOLASYON KAPLAMA PROSEDÜRÜ

     Depo izolasyonu için servis birimimiz ile önceden çalışma programı yapılarak randevu alınır.
•    Çalışmaya başlamadan önce gerekli iş güvenlik tertibatı alınır. İş elbiseleri ve personel teknik donanımı sağlanır.
•   Çalışan personel Mekser sigortalı ve deneyimli personelidir. Çalışma asla 3. şahıslara bizim adımıza yaptırılmaz. Ekibimiz kendi sigortalı ISG eğitimi almış belgeli personelden oluşur. 
•    Depo içerisindeki su önceden program yapılarak kullanılıp tüketilmesi sağlanır veya boşaltılır. Servise gelindiğinde varsa kalan su alınır. Yüzeyde nemlilik var ise özel fanlar ile kurutulur. Nem ölçer ile ölçüm yapılır ve emin olunduktan sonra işleme devam edilir.
•    Depo içerisindeki zeminde ve gergiler üzerindeki atıklar ve tortular alınır. 
•   Depo içerisi basınçlı su kompresörü ile yıkanır. Kullanılan kompresör iş güvenliği açısından depo dışında çalışan elektrik ekipmanından oluşur. Depo içerisine sadece su hortumları girer. 
•   Eğer gerekiyorsa depo içerisinde mekanik temizlik yapılır. Mekanik temizlik neticesinde galvaniz ve boyalı depolarda bir aşınma ortaya çıkarsa yüzeyler lokal olarak uygun kaplama ve tamir gereçleri ile yenilenir.
•    Bu aşamada hala temizlenemeyen katmanlar ortaya çıkarsa, içme suyuna uygun sertifikalı kimyasallar ile, kimyasal temizlik yapılır ve yıkama yenilenir. Depo izolasyonu yapılmadan önce varsa sızıntılar giderilir.
•    Menhol kapağı conta ve cıvataları yenilenir.
•    Depo gergi ve cıvataları, tüm iç aksam kontrol edilir. 
•    Şamandıra kontrol edilir , gerekirse ayarlanır, gerekirse değiştirilir.
•   Depo içerisinde kapsamlı yüzey kaplama öncesi depo kurulanır, fayans üzeri kaplama ise özel ara astar, metal üzeri ise metal üzeri astar, galvaniz sac ise galvaniz üstü özel astar atılır. Depo yalıtımında en önemli hususlardan birisi uygun astarın kullanılması konusudur.
•    Astar üzerine içme suyuna uygun anti bakteriyel sıvı membran uygulama yapılacaktır. Uygun malzeme uygulanır ve deponun en az 3 gün kullanılmaması önerilir. Malzeme insan sağlığına uygundur. %100 içme suyuna uygundur. 
•    Taban kısmı diğer kısımlara göre daha fazla korozyona uğrar. Taban için özel işlem yapmak gerekebilir. Bu nedenle taban kısım için özel astarlar, sıvı membran malzemeler veya epoksi reçineler ile önceden tamirat yapmak gerekebilir. 
•    Tüm bu işlemler bittikten sonra depo uygun malzeme ile kaplanır. Buna göre polyurea, poliüretan , sıvımembran gibi malzemelerden uygun olan bir tanesi depo kaplanır.
•    İşlem bittikten sonra depo kurutulur. Kontrollü doldurulur.  Depo suyundan numune alınarak analiz yapılır ve bilgi verilir.
•    Eğitim ve bilgi dokümanları verilerek depo teslim edilir. 
 

 

 

Hizmet Fotoğrafları

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması ve çerez politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.